Aluminium kozijnen nieuwbouw 'de Garaasje' Leeuwarden

Leeuwarden heeft een nieuw, energie- en waterneutraal gebouw: ‘De Garaasje’. In dit gebouw zit het landelijk Centrum Kinderhandel Mensenhandel (CKM). Alrako bv leverde en monteerde de aluminium kozijnen voor dit hoogwaardige projekt!

Het markante gebouw, ontworpen door KAW architecten uit Groningen, heeft drie bouwlagen, een oppervlakte van 3400 m2 en voorziet onder meer in 32 woonheden voor de slachtoffers. Het gebouw staat direct naast ‘De Veilige Veste’, het kantoor en behandelcentrum van Fier aan de Holstmeerweg in Leeuwarden, veilig op steenworp afstand van het politiebureau.

 Duurzaam 

Bijzonder is dat het gebouw geheel energie- en waterneutraal is. Dat is uniek voor de Nederlandse zorgsector. Terpstra: ‘De Veilige Veste is energiezuinig, maar bij ‘De Garaasje’ gaan we nog een stapje verder in ons streven naar duurzaamheid. We denken dat we straks zelfs energie kunnen overhouden.’ Provincie Fryslân en gemeente Leeuwarden zijn beiden enthousiast over het duurzame project en zetten waar nodig hun deskundigheden in. ‘Onze zorg is duurzaam, maar dat geldt ook voor onze gebouwen. Samen met anderen ondersteunen we de provincie en de gemeente in hun ambitie om de duurzaamste stad en provincie van Nederland te worden.’