Aluminium kozijnen nieuwbouw DIB | het Pand Groningen

Nieuwbouw DIB | het Pand te Groningen

Voor de nieuwbouw van `het Pand` leverde Alrako bv de aluminium kozijnen. De oude locatie van ‘Het Pand', het missionair-diaconaal centrum van de IZB in de Groningse Korrewegwijk, was veel te klein om alle activiteiten onderdak te verlenen. Vandaar dat vaak wordt uitgeweken naar de nabijgelegen basisschool ‘De Kleine Wereld'. Maar de nieuwbouw is een feit zoals u op de foto’s kan zien!

De nieuwbouw is een gezamenlijk project met de speeltuinvereniging in de wijk. Ook de gemeente Groningen is bij het plan betrokken. De langgekoesterde plannen voor een nieuw pand kwamen in een stroomversnelling door een grote lening van de Tehuisgemeente, de Nederlands Gereformeerde kerk in Groningen, met wie Jan Waanders nauw samenwerkt. De centrale diaconie en kerkvoogdij werken ook mee aan de plannen door bijvoorbeeld in de beginjaren de exploitatie te ondersteunen. In het gebouw zal een zaal komen voor de speeltuinvereniging DIB en er zal er zaalruimte zijn voor Het Pand, die in tweeën te splitsen is via een panelenwand. Centraal in het gebouw de voorzieningen, toiletruimtes een douche en een grote keuken.